QBG Network mempersembahkan...

Supplement Sunnah

Penawar Gastrik & Pedih Ulu Hati

imej2
Anda ada Gastrik?
Jom kenali tanda-tanda awal Gastrik!
  • Kerap rasa loya
  • Muntah
  • Sakit ulu hati yang agak kerap
  • Kembung perut
  • Sedu (hiccups)
  • Sakit perut yang pedih
Tahukah Anda...???

Tanda-tanda awal Gastrik ini, apabila ia dibiarkan melarat,
boleh mengakibatkan luka pada dinding perut
dan menjadi salah satu daripada penyebab sakit jantung!

=======================================================

Ya Allah, tak dapat bayangkan keperitan
mereka yang pernah mengalami Gastrik ni.

Kesian sangat-sangat!

 

En. Jamil, 

Bangi

 

"Saya menderita sakit gastrik sejak setahun yang lepas. Pernah dikejarkan ke hospital kerana suspek masalah jantung akibat gastrik. Saya jadi sesak nafas dan badan lemah. Perut dan ulu hati pedih seperti luka disiram asid. Ada kalanya sebab tak tahan kerana lambat ke hospital, sakit sampai berguling-guling menahan. Panas rasa terbakar terasa di bahagian dada. Seksa sakit seperti mencucuk-cucuk perut.”

 

Cik Lala, 

Kuala Lumpur

 

"Sejak kebelakangan ni memang kena gastrik teruk giler. Bukan muntah-muntah, tapi cirit birit yang memang mengeluarkan segala macam toksik, bakteria, dan juga protein-protein. Orang cakap, kalau bahan buangan tu berwarna hitam dan bercampur darah, maknanya gastrik Lala dah tahap kritikal. Aduh…sakitnya!!!”

 

Pn. Lin, 

Sepang

 

"Pregnant kali ni gastrik memang teruk, dari pagi kembung perut & pedih ulu hati. Bila makan pun makanan tak hadam, bertambah2 kembung & angin satu badan. Ditambah dengan loya lagi, memang seksa betul rasa”

 

Pn. Ina, 

Putrajaya

 

"Saya pernah kena serangan gastrik yang teruk sampai tak boleh bernafas dan tak boleh bangun. Rupanya hempedu dah bengkak dan terus kena buang.”

image1
imej2
Bagaimana Gastrik terjadi?
Gastrik adalah sejenis penyakit keradangan pada dinding perut. Biasanyanya, keradangan ini berpunca daripada jangkitan bakteria helicobacter pylori (H. pylori) yang turut menjadi penyebab utama kepada kebanyakan ulser perut.
image-photographyPerut kita mengeluarkan sejenis asid hidroklorik yang berfungsi untuk mencernakan makanan. Asid ini kuat dan boleh menghakis tangan jika terkena. Oleh itu, sel perut menghasilkan lapisan mukosa sebagai pelindung dan pertahanan daripada kesan asid hidroklorik tersebut. Jika lapisan mukosa itu menjadi lemah, maka ulser boleh berlaku kerana asid hidroklorik boleh sampai ke sel dan menyebabkan keradangan.

Secara mudahnya, perut kita umpama kipas, berlipat-lipat sepanjang 25cm dan mampu menampung hampir segelen air dan makanan. Bila perut kosong, tisu perut tadi berlipat-lipat dan akan mengembang bila ada makanan atau minuman masuk.

Di sinilah makanan dan minuman akan diproses dan disimpan sebelum dikumuh melalui usus. Ketika proses pencernaan berlaku, kelenjar pada dinding perut akan merembeskan jus gastrik, enzim dan asid perut untuk bantu pencernaan. Antara asid yang dirembes ialah asid hidroklorik.

Bila cecair asid dalam perut tertolak ke bahagian esofagus, ia menyebabkan pula rasa pedih ulu hati (heart burn). Pedih ulu hati merupakan rasa sakit di bahagian atas perut atau dada dan kadangkala sehingga ke bahagian kerongkong. Biasanya gejala ini terjadi dalam masa 30 hingga 60 minit selepas makan.

(Gambar oleh CDC [Public domain] & BruceBlaus (Own work) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons)
Jika anda selalu mengalami tanda-tanda berikut,
itu bermakna Gastrik anda semakin teruk!

  • Pedih hulu hati terutamanya pada waktu lewat malam dan awal pagi
  • Perut rasa sebu selama berhari-hari
  • Kerap jeluak, sendawa dan perut rasa kembung
  • Saluran pernafasan menjadi sempit dan sukar bernafas
  • Tidur kurang lena dan selalu berjaga di tengah malam kerana perut kurang selesa
  • Terasa amat lapar walaupun baru sahaja makan
  • Berat badan menurun

Dan... apabila ia menjadi semakin teruk, ia boleh mengundang kepada KANSER!

OH TIDAK!!!
Jangan Risau... Setiap Penyakit Ada Ubatnya
Jabir radhiallahu ‘anhu membawakan hadith Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam:
“Setiap penyakit ada ubatnya. Maka apabila ubat itu sesuai,
penyakit akan sembuh dengan izin Allah Azza wa Jalla.”
(HR. Muslim no. 5705)
image1
imej2
Jom IKHTIAR Dengan Supplement
Berasaskan Makanan Sunnah
Qaseh Gold
Qaseh Gold adalah makanan kesihatan yang dapat membantu pesakit Gastrik
sembuh daripada kesakitan dan penderitaan yang dialami.
Ia bertindak dari dalaman secara semulajadi dan selamat.
Qaseh New (1)
1491881005491
Qaseh Gold dikeluarkan oleh syarikat Ana Edar Sdn Bhd yang telah mula beroperasi sejak tahun 1983. Ia diasaskan oleh Allahyarham Tn. Hj. Othman b Omar dan isteri beliau, Esah bt Omar.

Syarikat yang menawarkan lebih 20 produk termasuk penjagaan diri, makanan, minuman serta keperluan tambahan harian ini telah dilesenkan Akta Jualan Langsung (AJL) pada tahun 1993 berteraskan Sistem Pasaran Berbilang Tingkat @ MLM yang Patuh Syariah.

Ia juga mematuhi piawaian pengamal pengilangan, pengurusan & pemasaran dalam menggarap keberkatan Ilahi iaitu Barakah Practice.
  • Ramuan dalam Qaseh Gold :
Kurma, Madu, Delima, Habatussauda, Buah Tiin, Minyak Zaitun, Air Zamzam, Gam Arab, Za’faran, Ginko Biloba, Sireh, Garam Bukit dan Glukosa

  • Ramuan Tambahan Qaseh Gold Kekanda : Guarana, Tribulus dan Ashwaganda
  • Ramuan Tambahan Qaseh Gold Adinda : Manjakani, Pegaga dan Passiflora
  • Dengan Prebiotik Semulajadi
  • Tiada campuran gula
Tiada ramuan gula di dalam Qaseh Gold. Rasa manisnya adalah manis semuajadi daripada Kurma dan Madu. Glukosa yang terdapat dalam senarai ramuan Qaseh Gold adalah glukosa daripada ubi kayu yang hanya digunakan sebagai binding agent (ejen pengikat) dan bukannya sebagai pemanis. Binding Agent hanya diperlukan untuk mengikat semua ramuan Qaseh Gold supaya tidak terpisah/terlerai.
  • Bagaimana Qaseh Gold boleh melegakan gastrik?
  • Madu asli, makanan sunnah tersohor, yang diadun secara khusus dalam jus Qaseh, bersifat anti radang dan anti bakteria menjadikannya satu penawar yang sangat berkesan untuk masalah gastrik. Qaseh Gold mengandungi Madu asli yang bersifat anti radang dan anti bakteria yang berupaya melemahkan dan menghalang pembiakan bacteria helicobacter pylori (H.pylori) dalam perut yang menjadi punca utama masalah gastrik. Menurut kajian klinikal seperti yang dilaporkan oleh J Drug Res 1987; 17:103-106, madu juga mengurangkan rembesen asid gastrik. Penggunaan madu sebagai diet tambahan turut berkesan merawat ulser gastrik.
  • Kurma sebenarnya adalah buah ajaib yang mempunyai seribu satu fungsi! Gabungan pes kurma dalam jus Qaseh juga membekalkan pilihan kurma yang lebih natural dan tinggi serat yang membantu melancarkan pelawasan serta dapat membantu mengurangkan asiditi dalam perut. Pengambilan KURMA secara konsisten juga merupakan satu cara merawat gastrik kerana dalam satu kajian yang dilakukan oleh Universiti King Saud, Saudi Arabia, menunjukkan bahawa bahan ethanolic yang dikeluarkan dari kurma adalah sebagai bahan remedi yang mujarab untuk merawat penyakit gastrik. Ini kerana kurma bercirikan anti oksidan. Selain daripada itu buah kurma juga kaya dengan triptofan iaitu sejenis asid amino yang diperlukan untuk menghasilkan serotonin dalam tubuh. Serotonin berfungsi menstabilkan mood dan melegakan tekanan yang turut menjadi antara penyumbang kepada masalah gastrik.
  • Prebiotik Semulajadi! Jus Qaseh mengandungi prebiotik semulajadi daripada gum Arab yang juga tergolong dalam fiber mudah larut. Manfaat prebiotik semulajadi ini adalah untuk menggalakkan penghasilan lebih banyak bakteria baik dalam sistem penghadaman dan berkesan melindungi kita daripada masalah gastrik. Satu kajian yang diterbitkan olehBr.Jour.Nutrition 2008-March mendapati gum arabic adalah prebiotik semulajadi yang terbaik dan paling mudah untuk probiotik berkembang.
  • Minyak zaitun adalah antara makanan sunnah yang turut diadun di dalam Qaseh Gold. Menurut Medical News Today, minyak zaitun dapat mencegah dan membantu merawat jangkitan bakteria H.pylori dan seterusnya menghalang gastrik dan ulser.
  • Habbatussauda’ adalah tumbuhan yang mendapat pengiktirafan Allah sebagai penawar dari segala jenis penyakit ini turut didapati mempunyai kesan penyembuhan terhadap masalah gastrik.
  • Macam mana Rasa Qaseh Gold?
Rasa Qaseh Gold ni sangat sedap dan disukai ramai! Manis, rasa semulajadi daripada Kurma dan Madu. Belum cuba belum tahu, Sekali cuba pasti nak lagi! Tentunya tiada sebarang perisa atau pewarna tambahan di dalam Qaseh Gold.

  • Untuk rasa yang lebih sedap dan menyamankan, botol yang dah dibuka hendaklah disimpan di dalam peti sejuk.
  • Cara pemakanan Qaseh Gold
Amalan meminum Qaseh Gold secara konsisten iaitu 2-3 sudu besar pada waktu pagi sebelum sarapan dan 2-3 sudu besar sebelum tidur, insya Allah dapat membantu melegakan masalah gastrik seterusnya mengawalnya daripada berulang.

  • Mulakan dengan Bismillah dan Selawat
  • Doa mohon kesembuhan dan kesihatan yang baik
  • 2-3 sudu besar (20-30ml ) sebelum sarapan setiap pagi
  • 2-3 sudu besar (20-30ml ) sebelum tidur
PENTING : Minum air kosong secukupnya supaya dapat melancarkan lagi proses penyerapan Nutrien dan Khasiat Qaseh Gold.

Produk Qaseh Gold sangat diyakini dan dipercayai sejak 10 tahun yang lalu. Qaseh Gold juga mendapat Pengiktirafan dan Disyorkan oleh Pertubuhan Doktor-doktor Islam Malaysia (PERDIM)

Sijil HALAL
Bertaraf GMP
Disyorkan Oleh PERDIM
(Pertubuhan Doktor-doktor Islam Malaysia)
Piawaian Barakah Practice
Kelulusan KKM
Diiktiraf oleh 1 Malaysia Best

Dapatkan PENAWAR GASTRIK Anda Sekarang!

qaseh-gold-kekanda-4--510x510

Penawar Gastrik (Lelaki)

Qaseh Gold Kekanda (RM78)
qaseh-gold-adinda-4--510x510

Penawar Gastrik (Perempuan)

Qaseh Gold Adinda (RM78)
Picture1

Penawar Gastrik (Set Suami Isteri)

Qaseh Gold Kekanda + Qaseh Gold Adinda (RM156)
BONUS TAMBAHAN!
  • FREE GIFT ( Edisi terhad ) - Dengan setiap pembelian.
  • FREE Konsultasi – After sales service. Saya adalah Konsultan Qaseh Gold yang pantas dan efisyen. Segala pertanyaan melalui Whatsapp akan dibalas dengan kadar segera.
  • POSLAJU - Pos hari yang sama jika payment sebelum 12 tengahari.
image1
imej2

Cara Pembelian

  • Pilih Set yang sesuai dengan pilihan anda.
  • Buat pembayaran ke akaun - MAYBANK 5625 0852 4202 ( QBG NETWORK ).
  • Maklumkan pembelian anda menerusi email : qbgnetwork@gmail.com atau hubungi nombor +6014-792 1000.
  • Nyatakan maklumat pembelian anda di dalam borang pembelian di bawah.

Borang Pembelian Produk

Mesej anda telah berjaya dihantar!
image1
imej2

Tentang Pemilik QBG Network

image-photographySaya Ummi Salmah Binti Satar atau dikenali juga dengan panggilan Bonda Ummi, adalah seorang Suri Profesional yang berniaga secara online hanya dari rumah. Saya dan suami, Nasrul Bin Mohd Isa adalah Konsultan Qaseh Gold dan juga merupakan Stokis di Selayang. Kami bergiat aktif dalam bisnes Qaseh Gold sejak Jun 2014 dan sekarang berpangkat Pengurus Pemasaran Wilayah (PPW).

Kepakaran saya ialah membantu para wanita atau lelaki yang menderita sakit Gastrik untuk kembali sihat dan pulih dari masalah Gastrik tersebut dengan mengamalkan Makanan Kesihatan yang berasaskan Makanan Sunnah, Qaseh Gold.

Kami juga membuka peluang kepada sesiapa yang memerlukan pendapatan tambahan dan ingin menceburan diri dalam bidang perniagaan. Tak tau nak berniaga apa?

Otai-otai bisnes selalu berpesan, nak berniaga ni mulakan dengan modal yang ada di tangan. Tak perlu modal besar-besar dan tak perlu sampai buat pinjaman bank. Lepas tu, pilih produk yang membolehkan pelanggan repeat order setiap bulan. Maknanya, produk yang sentiasa diperlukan dalam kehidupan seharian. Bila habis, pelanggan akan beli lagi, lagi dan lagi. Yang penting, pastikan produk mestilah yang terbaik, diyakini selamat dan Halalan Toyyiban. Lagi satu, diri sendiri pun perlu guna produk tersebut, baru lah senang nak sharing manfaat dengan orang lain. InsyaAllah.

Kami pilih produk Qaseh Gold! Nak tau kenapa? Sebab produk Qaseh gold ada semua ciri-ciri yang disebutkan dalam pesanan otai-otai bisnes kat atas tadi. Alhamdulillah.

Berminat nak tau lebih lanjut? Boleh whatsapp saya sekarang > +6014-7921000
image1

Antara Testimoni Pengguna

farida-testimoni
Dulu saya kerap ke klinik, malah melalui rekod kesihatan juga adakalanya saya bertukar tukar ubat. Tekak saya tak boleh terima rasa ubat gastrik ccair yang seperti sabun, walaupun ia melegakan masalah pedih ulu hati saya. Adakalanya saya terpaksa menahan rasa sakit dan bergolek golek di katil.

Alhamdulillah, selepas tempoh seminggu saya mengamalkan Qaseh Gold Adinda, saya dapati masalah gastrik saya semakin baik. Rasa Qaseh ini unik dan sedap. Saya tak perlu lagi bertukar kepada supplemen yang lain kerana Qaseh telah pun membantu kehidupan saya untuk lebih berjimat dengan penggunaan wang ringgit. Harga yang murah dan sangat berbaloi.
Nurul Farida / Pekerja Syarikat Swasta
Klang, Selangor
5.0
STARS
image4

Bebaskan diri anda dari masalah gastrik sekarang! Cuba cepat, pastinya anda berpuas hati.

Sila isi borang di bawah bagi sebarang soalan atau anda juga boleh whatsapp di +6014-7921000
Mesej Anda Telah Berjaya Dihantar!
FOLLOW KAMI
Copyright 2016-2017 www.UpahWebMurah.com & Eman Dhani Enterprise - All Rights Reserves
error: Content is protected !!